249,00 zł
Nauczysz się przygotowywać chleb na zakwasie, uformowany w bochenek!
Zyskasz bonus od życia w postaci śniadań marzeń!
Z dnia na dzień przybędzie Ci przyjaciół, którzy rozanieleni wspominać będą chrupiące kromeczki z masełkiem Twojego autorstwa!
Twoja dieta zmieni się na korzyść, kiedy wyeliminujesz sklepowe pieczywo z cukrem i spulchniaczami, a dom wypełni się zapachem, który pokochasz!
Kurs umieszczony jest na Instagramie (prywatne konto @cojatuwyrabiam_kurs tylko dla kursantek i kursantów), dzięki temu będę rozwiewać Twoje wątpliwości w możliwie szybkim tempie 🙂
Dostęp do kursu nadawany jest codziennie wieczorem około 21.00
WAŻNE: W uwagach do zamówienia podaj proszę nazwę swojego konta na Instagramie, żebym mogła Ci przyznać dostęp do kursu.
NA PREZENT 🎁 :
Jeśli kupujesz lekcje o chlebie na prezent dla kogoś, proszę podaj w UWAGACH DO ZAMÓWIENIA maila osoby obdarowanej i nazwę jej konta na Instagramie oraz datę, kiedy osoba obdarowana ma otrzymać ode mnie specjalnego maila z dostępem do video lekcji i materiałami do wydruku 🧡
Uzyskujesz dostęp do materiałów nielimitowanych w czasie.
Konto @cojatuwyrabiam_kurs będzie aktualizowane i nieustannie wzbogacane o nowe treści.
Kurs od grudnia 2022 obejmuje:
- 21 lekcji praktycznych w formie rolek (reels) z instruktażem przygotowania chleba krok po kroku oraz lekcji teoretycznych na temat akcesoriów chlebowych, mąki, hodowli zakwasu w domu
- skrypt z planami przygotowania chleba w formacie pdf do druku, które przy zakupie otrzymujesz w skrzynce mailowej
- bonus: filmy z instruktażem ciekawych nacięć na bochenkach okrągłych i podłużnych (relacje na instagramie)
Spis treści:
- Chleb – składniki
- Mieszanie chleba
- Techniki dodawania soli
- Składanie chleba krok po kroku
- Technika składnia chleba stretch and fold
- Technika składnia chleba coil fold
- Wstępne formowanie ciasta chlebowego
- Final shape – ostateczne formowanie chleba
- Poke test, przygotowanie do wypieku
- Nacinanie chleba podłużnego i wypiek krok po kroku
- Alternatywna metoda nacinania okrągłego chleba
- Aktywacja zakwasu pszennego ze startera
- Po czym poznać aktywny zakwas
- Przygotowanie zaczynu
- Podsumowanie: od startera do zaczynu
- Dokarmianie zakwasu żytniego
- Hodowanie zakwasu żytniego od zera
- Jaką mąkę kupić i gdzie?
- Rodzaje mąk
- Akcesoria do wypieku chleba
- Inne akcesoria piekarskie